01 02 03 04 05

Velkommen til min hjemmeside.

Som du kan se i menuen til venstre, laver jeg mange forskellige ting. Kik dig omkring og se om der er noget du kan lide. Først og fremmest handler alt mit arbejde om udvikling. Et godt sted at tage fat er der, hvor der er konflikter - både de indre og de ydre. 

Konflikter er energi og denne energi kan bruges til udvikling eller destruktion afhængigt af, hvordan de håndteres. Konflikter er et livsvilkår - en grundlæggende del af livet. Alle vegne hvor der er mennesker, er der også konflikter. Nogle bliver hårde og andre håndteres næsten før de er startet. De er i familien, på skolen, på arbejdspladsen, på direktionsgangen osv. osv. Man behøver ikke være super-konfliktløser og klare det hele, men man behøver heller ikke at være konflikt-analfabet. Man kan lære at bruge konfliktens energi til udvikling - både når man selv er i konflikt, når man hjælper en anden, fungerer som upartisk tredjepart eller er i en gruppe. 

Der er ikke noget på en arbejdsplads, der stresser så meget som konflikter, der enten ikke håndteres eller håndteres dårligt. De fleste kender en eller flere, der er gået ned med stress. Derfor er udvikling af et konflikthåndterende arbejdsmiljø, en afgørende faktor for trivsel, sygefravær, oplevelse af mening mv.. For at gøre dette må man inddrage fællesskabets intelligens. Fællesskabet beskytter og ved, hvad der skal til, for at udvikle et bæredygtigt samarbejde. Fællesskabet lider i den grad, når nogen melder sig ud. Derfor er det vigtigt at udvikle en type konfliktløsning, der styrker fællesskabet.

Nogle gange er organisationer struktureret således, at konflikterne ikke fører til udvikling, men til stagnation. Så kan man igangsætte innovative processer, der involverer fællesskabets intelligens og evne til at åbne op til nye muligheder. På denne måde kan konfliktløsning ideelt være både teambuilding og innovation, hvis der er ledelsesmæssig vilje til at vise vejen frem.

Det begynder med dig selv.